Чому потрібно бігати?

1. Біг вбиває стрес. Складні хімічні процеси відсувають психологічні переживання на другий план. Його навіть називають ,,природним транквілізатором’’.

2. Під час помірного фізичного навантаження в кров викидається особливий гормон Ендорфін. Цей гормон називають ,,гормоном щастя’’. Коли концентрація цього гормону зростає людина відчуває легку ейфорію. Депресія зникає.

3. Підвищується розумова активність під час пробіжки, часто само по собі приходить розвязок якоїсь проблеми або завдання.

4. Біг - чудове тренування серцевого мязу .

Треноване серце за один цикл проганяє набагато більший обєм крові ніж не треноване. Збільшується кровотік, збільшується кисневий обмін. До всіх тканин і органів надходить більше крові збагаченої киснем і живильними речовинами.

5. Дослідження вчених показують, що відбуваються часткова регенерація тканини печінки, відчутний позитивний вплив на нирки під час бігу, з них знімається навантаження , що приводить до кращого їх функціонування.

6.Розумне бігове навантаження підсилює приплив рідини до суглобів і між хребцевих дисків, а це сприяє профілактиці артрозу і радикуліту.

7. А ще біг це стрункі ноги та міцна мускулатура. Для жінок нема целюліту , для чоловіків - пивного живота.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу